Foxconn stopt productie door massaal gevecht

Foxconn, een grote leverancier voor Apple, stopte zijn productieproces vanwege een groot gevecht dat onder werknemers uitbrak in een fabriek in het noorden van China. Foxconn liet weten dat het hierbij om een persoonlijke vete ging, er zou geen onvrede heersen.

Een massale vechtpartij ontstond in de Foxconn-fabriken als gevolg van een persoonlijke ruzie. Bij het incident liepen de gemoederen in groot tempo uit de hand, waardoor een gevecht tussen ongeveer 2.000 werknemers ontstond. Bij de onenigheid raakten 40 werknemers gewond.

Het incident ontstond afgelopen zondag rond 23:00 lokale tijd in een verblijfruimte in de buurt van de Foxonn-fabriek in Taiyuan. Rond 03:00 hadden de lokale autoriteiten de zaak weer onder controle. Ongeveer 40 personen raakten gewond en zijn naar een ziekenhuis overgebracht, ook zijn er een aantal werknemers gearresteerd. De exacte toedracht voor de initiële ruzie is niet bekend, lokale autoriteiten zijn een onderzoek gestart. Foxconn liet weten dat de reden in ieder geval niet aan het werk van de personen gerelateerd was.

Bron:BBC