1 min

Zoekgigant Google wist in het afgelopen maar geld binnen te harken, maar moest toch een lagere winst noteren. De zoekgigant verdient minder per getoonde advertentie en ook levert Motorola verliezen op.

Het bestuur van Google maakt zich vooralsnog weinig zorgen over de krimpende winst, zo werd duidelijk uit een toelichting van de kwartaalcijfers. De omzet van de zoekgigant bedroeg 16,52 miljard dollar en steeg in vergelijking met een jaar geleden met een vijfde naar 16,5 miljard dollar. Een jaar geleden werd een winst van 3,76 miljard dollar genoteerd, nu was dat 3,72 miljard dollar. Gezien de omzetgroei van 20 procent is een winstdaling opmerkelijk.

Google kampt met minder inkomst vanuit advertenties. In vergelijking met een jaar eerder levert een advertentie 2 procent minder op. Dat komt doordat de zoekgigant steeds vaker advertenties op mobiele apparaten moet tonen en daar wordt minder aan verdiend. Op eigen websites zoals Google Search en YouTube zakte de inkomst zelfs met 4 procent.

Naast de lagere inkomsten vanuit advertenties moet Google ook elk kwartaal verlies noteren dankzij Motorola. De zoekgigant kan daar binnenkort echter een punt achter zetten, omdat Lenovo de divisie zal overnemen.