1 min

Het is soms best even zoeken naar een goede methode om bestanden uit te wisselen tussen smartphones of tablets met een verschillend besturingssysteem. Google wil dat probleem graag tackelen met een nieuwe dienst genaamd Copresence.

Met Copresence moet het voor gebruikers mogelijk worden om bestanden tussen Android- en iOS-apparaten te delen. De methode zou doen denken aan Apple’s AirDrop, maar die functie werkt enkel met andere Apple-apparaten. De overdracht via Copresence verloopt waarschijnlijk via WiFi Direct of Bluetooth.

Google heeft Copresence zelf nog niet aangekondigd, de naam zou ook nog kunnen wijzigen. Het lijkt echter wel zo goed als zeker dat de zoekgigant de dienst op termijn zal uitrollen, want verwijzingen zijn al in Chromium en de huidige Google Play Services voor Android terug te vinden.

Overigens is het nu ook al prima mogelijk om bestanden te delen tussen Android en iOS, bijvoorbeeld door een clouddienst als Dropbox, Google Drive of OneDrive te gebruiken. Dan is de overdracht echter indirect en is een internetverbinding dus vereist.