Hackersgroep gijzelt Sony Pictures-systemen en eist gelijkheid

De hackersgroep Guardians of Peace (GoP) heeft alle systemen van Sony Pictures gehackt, waardoor medewerkers van het bedrijf niet op de zakelijke systemen kunnen inloggen. De hackers eisen gelijkheid, terwijl Sony volgens hen juist uit is het tegenovergestelde.

Op 24 november vond een grootschalige hack op Sony Pictures plaats. Door de hack kunnen Sony’s medewerkers niet inloggen op zakelijke systemen, wat ongetwijfeld veel financiële schade veroorzaakt. De hackersgroep wil "gelijkheid" van Sony eisen, al is het geheel onduidelijk wat daarmee bedoeld wordt. Sony Pictures’ CEO Michael Lynton wordt door GoP omschreven als een crimineel.

Een hacker die schuilgaat onder de naam Lena heeft tegenover The Verge verklaard wat er achter de hack zit. Om de hack te realiseren heeft GoP naar eigen zeggen van binnenuit hulp gehad. "Sony heeft de deuren opengelaten en dat levert ze nu problemen op. Ze doen niet meer aan fysieke veiligheid en sluiten de deuren niet meer, dus we konden samenwerken met personeel dat dezelfde ideologie heeft."

GoP beweert te beschikken over alle data van Sony Pictures, waaronder bedrijfsgeheimen en topgeheimen. Via een link zijn de gegevens inzichtelijk gemaakt, de hackersgroep geeft aan dat het de gegevens zal vrijgeven wanneer Sony Pictures weigert mee te werken. Zover bekend is er vooralsnog geen data vrijgegeven.

Vooralsnog heeft Sony geen uitgebreide reactie op de hack gegeven, wel is aangegeven dat de hack wordt onderzocht.

Bron:The Verge