Hackers willen Sony dwingen om film over Noord-Korea te annuleren

De hackersgroep Guardians of Peace (GoP) is voornemens om de uitgave van de film The Interview van Sony Pictures te voorkomen. In een nieuw bericht, waarschijnlijk afkomstig van leden van GoP, laten de hackers weten dat er verdere consequenties zullen zijn als ‘de film van het terrorisme’ wel wordt uitgebracht.

In het nieuwe statement stelt Guardians of Peace dat Sony Pictures vooralsnog geen gehoor heeft gegeven aan de eisen van de groep. Als het bedrijf de uitgave van The Interview echter niet staakt, zullen er grote repercussies zijn. "Voer onze eisen uit als je aan ons wilt ontsnappen en stop onmiddelijk met de vertoning van de film van het terrorisme die de oorlog kan veroorzaken. Jullie kunnen ons niet vinden, wij zijn perfect. De toekomst van Sony ligt in handen van de eigen besluitvorming."

Het is vooralsnog de meest directe verwijzing die de hackersgroep maakt naar The Interview. In deze film met James Franco en Seth Rogen draait het verhaal om de president van Noord-Korea, die om zeep geholpen moet worden. De film is eigendom van Sony Pictures.

Eind november werd Sony Pictures het slachtoffer van een grote hack, waardoor medewerkers niet meer op de systemen van het bedrijf konden inloggen. De hackers plaatsten ook een vijftal nieuwe films op torrentsites, van die films waren er vier nog niet in de bioscoop beland. Ook is door gelekte data gebleken dat Sony het beheer van wachtwoorden niet op orde had.

Er zijn veel aanwijzingen dat Noord-Korea achter de hack op Sony Pictures zit, maar het land ontkent dat zelf.

Bron:The Wall Street Journal