Vannacht ontstonden plots geruchten dat BlackBerry en Samsung serieus in gesprek zijn over een overname van eerstgenoemde. De betrokken bedrijven ontkennen deze geruchten stellig.

BlackBerry is de afgelopen jaren al in menig overnamegerucht verschenen, maar vooralsnog is het bedrijf nog altijd zelfstandig. Gesprekken met Lenovo werden overigens zeer serieus, maar gedwarsboomd door de Canadese regering omdat die partij niet zou willen dat BlackBerry in Chinese handen zou vallen.

Nu zijn er plots weer geruchten dat er gesprekken lopen met Samsung, een partij waarvan ook al regelmatig is beweerd dat er interesse in BlackBerry is. Volgens Reuters zou Samsung zo’n 7,5 miljard dollar overhebben voor de kwakkelende smartphonefabrikant en hebben er vorige week gesprekken plaatsgevonden tussen kopstukken van de bedrijven. Samsung zou daarbij overigens vooral interesse hebben in de patenten van BlackBerry en de overige onderdelen voor lief willen nemen.

De aandelenkoers van BlackBerry schoot prompt bijna 30 procent in het groen, maar zowel BlackBerry als Samsung ontkent dat er sprake is van een overname. Daarop zakten de aandelen na het sluiten van de markt weer met zo’n 15 procent.