1 min

Microsoft lijkt op overnamepad te zijn de afgelopen maanden, vandaag meldt Reuters een mogelijk derde overname in korte tijd van de techgigant. Microsoft zou minimaal 200 miljoen dollar hebben betaald voor de digitale pennen fabrikant N-Trig. Dit bedrijf ontwikkelde de stylus voor de Surface Pro 3 van Microsoft.

Microsoft was bij de introductie van de Surface Pro 3 (review) erg te spreken over de stylus van het apparaat. Zo erg dat het bedrijf nu besloten zou hebben om N-Trig over te nemen, mogelijk is Microsoft bang dat N-Trig anders wordt overgenomen door een concurrent en het bedrijf dan op zoek moet naar een andere leverancier.

N-Trig verkoopt niet alleen digitale pennen aan Microsoft, ook Acer, Asus, Dell, Fujitsu HP, HTC, Lenovo en Sony behoren tot de klantenkring van N-Trig. Microsoft zou minimaal 200 miljoen dollar hebben betaald voor N-Trig. N-Trig is een Israelisch bedrijf dat vorig jaar tijdens een investeringsronde werd geschat op een waarde van 75 miljoen dollar. Het bedrijf wist in de eerste zes maanden van 2014 een omzet te halen van 20,6 miljoen dollar en verkocht toen 1,3 miljoen digitale pennen. Dat was een verdrievoudiging van een jaar eerder.

Microsoft zou ook alle 190 werknemers van het bedrijven overnemen en die gaan deel uit maken van een nieuw onderzoek en ontwikkelcentrum in Israel. Of de andere fabrikanten in de toekomst ook nog pennen kunnen afnemen bij N-Trig of Microsoft is nog onduidelijk.