1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple heeft besloten om iWork voor iCloud gratis te maken voor iedereen met een internetverbinding. Hiermee gaat Apple proberen steviger te concurreren met Microsoft Office en Google Docs. Daarmee hebben alle techgiganten nu een gratis versie van Office beschikbaar gemaakt.

Apple is de laatste die besluit om een gratis versie van zijn Office-software beschikbaar te maken. De iWork voor iCloud-apps waren al gratis voor alle iCloud-gebruikers, maar om een iCloud-account aan te maken moest je beschikken over minimaal één Apple-apparaat. Die eis heeft Apple nu laten vallen en nu mag elke gebruiker een iCloud-account aanmaken en gratis gebruik maken van iWork voor iCloud. iWork is nu ook beschikbaar voor bijvoorbeeld Windows- of Linux-gebruikers.

Onder iWork voor iCloud vallen drie gestripte versies van Pages, Numbers en Keynote, het office-pakket van Apple. Daarmee is Apple nu de derde techgigant die een gratis Office-pakket beschikbaar maakt. Google Docs is inmiddels al jaren beschikbaar en sindskort heeft ook Microsoft op elk mobiel platform zijn Office-apps beschikbaar gemaakt. Apple volgt nu door iWork gratis beschikbaar te maken. Gebruikers krijgen 1GB aan gratis opslagcapaciteit voor hun documenten.