1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple is begonnen met het uitrollen van de iWork for iCloud-bètatest voor gewone stervelingen. Voorheen was het online kantoorpakket enkel beschikbaar voor ontwikkelaars.

De uitrol van iWork for iCloud vindt geleidelijk plaats en zodoende kan het nog een tijd duren voordat ook jouw account toegelaten wordt. Mensen die reeds de beschikking hebben over de bètasoftware kunnen via hun browser bestanden maken, aanpassen en delen. Het gaat dan om presentaties, spreadsheets en tekstdocumenten. Ook is er cloudsynchronisatie met andere Apple-systemen zoals de iPad en iMac mogelijk.

Met iWork for iCloud gaat Apple de strijd aan met onder andere Google en Microsoft, die met Google Docs en Office 365. Dat is echter wel vooral op het gebied van de consument, iWork for iCloud is minder op samenwerken gericht dan de varianten van Google en Microsoft.

Om te checken of je account al is overgezet, log je met je Apple ID in op de iCloud-website. Ben je nog niet overgezet? Bekijk dan alvast de screenshots in de galerij bij dit artikel.