Het succes dat Apple in de Verenigde Staten heeft met Apple Pay is niemand ontgaan, ook Samsung niet. Het bedrijf lijkt te gaan werken aan een concurrent voor Apple Pay, het heeft namelijk de grootste concurrent overgenomen genaamd Looppay.

Vorig jaar werd al bekend dat Looppay en Samsung zouden samenwerken aan een betaaldienst, inmiddels heeft Samsung besloten het bedrijf maar gewoon over te nemen. Volgens Samsung zal Looppay het bedrijf versterken om gebruikers een betrouwbare, veilige en naadloze mobiele betaalmogelijkheid te bieden.

Nu Apple bezig is om Apple Pay steeds breder beschikbaar te maken lijkt Samsung met een waardige concurrent te willen komen. Looppay beschikt over een gepatenteerde techniek om betaalterminals om te bouwen in draadloze lezers via een beveiligde magnetische verbinding. Op dit moment zouden al ruim 10 miljoen betaalterminals geschikt zijn om met Looppay te werken.

Op dit moment werkt Looppay via een hoesje om je smartphone, het ligt voor de hand dat Samsung deze technologie uit het hoesje wil halen en in de telefoon wil stoppen. Op dit moment moet je het hoesje via Bluetooth aan je telefoon koppelen en kan je via een app creditcards toevoegen. Door je smartphone met het hoesje vervolgens bij een betaalterminal te houden en op de knop te drukken of in de app een creditcard te selecteren wordt er een betaling gedaan.

Het systeem van Looppay werkt dus op basis van creditcards, een betaalmethode die in de Verenigde Staten zeer normaal is maar in Nederland vrijwel niet gebruikt wordt door consumenten. Voorlopig zullen we dienst dus niet snel in Nederland gaan zien, maar in Nederland hebben we inmiddels iets soortgelijks, waarbij je je pinpas naast een reader kan houden om contactloos te betalen tot 50 euro. Wellicht dat Looppay in een verre toekomst ook deze passen kan ondersteunen.

Als Samsung erin slaagt om Looppay succesvol te integreren in zijn smartphones en de introductie niet te lang op zich laat wachten, kan het mogelijk zeer succesvol worden. Ook zou dit voor gebruikers een duidelijke meerwaarde kunnen zijn om een Android-smartphone van Samsung te kopen en niet van de concurrent. Google werkt naar verluidt ook aan een nieuwe betaaldienst, die zou werken door je initialen uit te spreken.

Op 1 maart introduceert Samsung de Galaxy S6 en mogelijk zien we dan al de vruchten van de samenwerking met Looppay.