1 min

Samsung is druk bezig met zijn eigen mobiele betaaldienst, Samsung Pay. Deze betaaldienst zal als eerste in de Verenigde Staten en Zuid-Korea beschikbaar gaan komen. Daarna wil Samsung zijn mobiele betaaldienst gaan uitbreiden naar China en Europa, of Nederland en België ook worden overwogen is onduidelijk.

Samsung Pay is een nieuwe mobiele betaaldienst van de Zuid Koreaanse fabrikant en een direct antwoord op Apple Pay. Een antwoord waar Google ook aan werkt met Android Pay, Samsung zal met zijn mobiele betaaldienst dus moeten gaan concurreren met Android Pay en Apple Pay, laatst genoemde is al actief, Android Pay moet ook nog worden geïntroduceerd.

Bij de presentatie van Samsung Pay was al bekend dat Samsung de betaaldienst als eerste in de Verenigde Staten en Zuid-Korea wilden uitrollen, Reuters heeft nu vernomen dat China en Europa daarna aan de beurt zijn. Het is onduidelijk voor welke Europese landen Samsung dan zal kiezen, vaak zijn Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk als eerste aan de beurt. In september moet de betaaldienst beschikbaar komen in de Verenigde Staten en Zuid-Korea.