Samsung is een samenwerking aangegaan met Mastercard om in Nederland en België zijn mobiele betaaldienst Samsung Pay mogelijk te maken. De bedrijven gaan ook samenwerken om Samsung Pay in de rest van Europa uit te rollen. Wanneer de dienst precies beschikbaar komt is nog onduidelijk, deze zomer wordt de betaaldienst als eerste in Zuid-Korea en de Verenigde Staten uitgerold.

Er zijn drie mobiele betaaldiensten die werken via de smartphone en Samsung Pay lijkt de eerste te worden die ook in Nederland beschikbaar gaat komen. Samsung is in elk geval het eerste bedrijf dat aankondigt samen met Mastercard de betaaldienst te gaan aanbieden in Europa.

De twee andere mobiele betaaldiensten, Android Pay en Apple Pay, zijn vooralsnog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en in sommige gevallen ook in het Verenigd Koninkrijk, maar nog niet in Nederland. Ook is het onduidelijk wanneer Apple en Google de betaaldienst naar Europa willen brengen.

Samsung Pay zal ondersteuning gaan bieden in Europa voor creditcards maar ook voor Maestro betaalpassen van banken, waardoor je straks eenvoudig kan pinnen met je smartphone in combinatie met Samsung Pay.