Google: “Geen plannen voor fysieke winkels”

Andy Rubin, topman van Google, heeft gisteren op het Mobile World Congress aangegeven dat de zoekgigant geen plannen aan het maken is om fysieke winkels te openen. Eerder gingen geruchten dat Google nog dit jaar winkels zou willen openen waar het bedrijf eigen producten aan zou bieden.

Met dat voornemen zou Google in de voetstappen van onder andere Apple en Microsoft treden, bedrijven die al langer eigen winkels hebben. Vooral de Apple Stores zijn hierbij een doorslaand succes, wat andere bedrijven ertoe deed bewegen om eveneens een poging te wagen. Google zou de nieuwste volgeling worden, maar volgens Rubin is hier dus niks van waar.

"Google heeft geen plannen en we hebben niks aan te kondigen, zegt Rubin, toen gevraagd werd of Google’s fysieke producten er van konden profiteren wanneer ze op grotere schaal in fysieke winkels zouden liggen. Rubin vindt dat mond-op-mond-reclame en online recensies er voor zorgen dat winkels minder waardevol zijn. Mensen kunnen veel beter zelf informatie vergaren voordat ze een aankoop doen.

Bovendien acht Rubin de Nexus-lijn nog niet volwassen genoeg om voldoende te profiteren van fysieke winkels: "Ik denk dat het Nexus-programma nog niet genoeg ontwikkeld is om een winkel te overwegen."

Bron:AllThingsD