1 min

Google heeft zijn Android Auto-platform stilletjes in de markt gezet nu de eerste apps voor het platform beschikbaar zijn gekomen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Wel heb je minimaal een toestel of boordcomputer nodig met Android 5.0 Lollipop. Wanneer de uitrol naar andere landen waaronder Nederland gaat plaatsvinden is nog niet bekend.

De auto is het volgende product dat voorzien gaat worden van apps en internettoepassingen. Zowel Apple als Google zijn druk bezig met de ontwikkeling van platformen voor in de auto. Google heeft zijn platform nu stilletjes afgetrapt door verschillende apps beschikbaar te maken. Zo is het nu mogelijk om Google Maps en Google Music te gebruiken via Android Auto. Ook zijn er al enkele apps van derden zoals Soundcloud en Spotify. Deze apps zijn allemaal te bedienen met spraakcommando’s zodat je je handen aan het stuur kan houden.

Op dit moment bieden nog geen autofabrikanten ondersteuning voor Android Auto maar dat moet in de nabije toekomst wel gaan vervangen. Wel vereist Android Auto dat je smartphone via een USB-kabel aan de boordcomputer wordt verbonden. Op dit moment is er al wel een los Pioneer-systeem dat met Android Auto is voorzien. Waarschijnlijk zal Google tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie, Google I/O, eind mei meer bekendmaken over Android Auto en de beschikbaarheid ervan.

Op dit moment werkt het systeem alleen met Andorid 5.0 Lollipop en alleen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.