1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Dat Google bezig was met een Android-variant voor in auto’s was al duidelijk, maar tijdens Google I/O gaf de zoekgigant een eerste uitgebreide blik op het besturingssysteem. Ook werd bekendgemaakt dat Google meer dan 40 partners voor Android Auto heeft gestrikt.

Android Auto kan gebruikt worden om een Android-toestel te gebruiken via een groot touchscreen in een auto. Via het scherm kan bijvoorbeeld muziek worden bestuurd, navigatie worden ingesteld en berichten worden bekeken en beantwoord.

Door gebruik te maken van grote knoppen moet het tijdens het rijden niet al te moeilijk zijn om kleine handelingen uit te voeren. Maar Android Auto kan ook met de stem bestuurd worden, zodat je je handen helemaal niet van het stuur hoeft te halen.


Android Auto komt beschikbaar in combinatie met Android L. Natuurlijk moet je auto ook van de nodige apparatuur voorzien zijn. Volgens Google komen de eerste auto’s die voorzien zijn van Android Auto later dit jaar op de markt. Google heeft 28 autofabrikanten als partner, alsook 16 bedrijven die hardware bouwen.

Google treedt met Android Auto in de voetstappen van Apple, dat in maart een soortgelijk systeem genaamd CarPlay presenteerde. Een aantal van de partners van Apple en Google hebben een deal met beide technologiebedrijven gesloten. Of Android Auto en CarPlay in dezelfde auto te gebruiken zal zijn is nog onduidelijk.