1 min

De Europese Commissie heeft bekendgemaakt dat de Belgische telecomprovider Telenet zijn concurrent Base mag overnemen. Base is een dochteronderneming van KPN en na deze overname heeft KPN zich volledig teruggetrokken uit het buitenland en is KPN alleen nog in Nederland actief.

Hoewel de Europese Commissie toestemming heeft gegeven voor de overname, zal Base wel zijn aandeel in de provider Mobile Vikings verkopen aan het bedrijf Medialaan. Hierdoor blijft er voldoende concurrentie op de Belgische telecommarkt als de Commissie.

De belangrijkste reden voor Telenet om Base over te nemen is omdat het dan een eigen mobiel netwerk in handen krijgt. Telenet beschikt namelijk niet over een eigen telecomnetwerk en Base wel, tot op heden was Telenet altijd een virtuele provider. De naam Base zal waarschijnlijk snel uit de markt verdwijnen, al is hierover nog niets bekendgemaakt. De drie miljoen klanten die Base telt zijn uiteraard ook welkom bij Telenet.

Telenet betaald 1,325 miljard euro voor de Belgische provider Base en dat geld komt bij Liberty Global vandaan dat eigenaar is van Telenet. Liberty Global kennen we in Nederland ook als de eigenaar van Ziggo en daarvoor jarenlang de eigenaar van UPC. In Nederland beschikt Liberty Global nog niet over een mobiel netwerk, maar de mogelijkheden hiervoor worden momenteel verkend.

Lees ook onze blog waarom Liberty Global samen met Vodafone de Nederlandse provider KPN zou moeten overnemen.