1 min

Het leek nog even spannend te worden of de Europese Commissie wel toestemming zou geven voor de overname van KPN-dochter Base door Telenet, maar volgens Reuters is er op de achtergrond al groen licht gegeven voor de overname. Binnenkort zal de Europese Commissie de goedkeuring officieel bekendmaken, aldus het persbureau.

Eerder leek de overname nog moeilijk te worden omdat de concurrentie op de Belgische telecommarkt al niet heel groot is en de aandelen nogal verspreid lagen. Zo had Base ook nog een aandeel in de provider Mobile Vikings. Inmiddels heeft Base dat aandeel van de hand gedaan. Telenet was op zijn beurt al een grote speler op de Belgische markt maar zonder eigen netwerk, nu het Base gaat overnemen krijgt het wel een eigen netwerk, maar valt er dus wel één concurrent weg. Telenet is op zijn beurt weer eigendom van Liberty Global, hetzelfde moederbedrijf als Ziggo in Nederland.

In Belgische zijn straks nog drie grote telecomproviders van formaat met een eigen netwerk, namelijk Mobistar, Proximus en Telenet. Deze partijen zullen de komende jaren de concurrentie met elkaar aangaan, waarschijnlijk zal Mobistar nog wel zijn naam gaan veranderen in Orange, aangezien het een dochter is van de Franse telecomprovider, maar verder is de rust dan weer wedergekeerd op de Belgische markt.