Pensioenorganisatie PGGM heeft een schikking bereikt met HP van 100 miljoen dollar. PGGM had een class-action rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse fabrikant omdat het van mening is dat het bedrijf informatie heeft verzwegen en misleidende informatie naar buiten heeft gebracht tijdens de overname van Autonomy. HP kiest er nu voor om de rechtszaak te schikken.

PGGM koos in 2013 voor een gang naar de rechter, de pensioenorganisatie is van mening dat HP niet juist heeft gehandeld bij de overname van Autonomy en de aandeelhouders beter had kunnen informeren. HP heeft deze rechtszaak nu geschikt en de aandeelhouders krijgen gezamenlijk 100 miljoen dollar om de koersverliezen te compenseren die zij hebben geleden tijdens de overname van Autonomy. Een overname die de boeken in gaat als een van de slechtste overnames ooit.

HP besloot in augustus 2011 om Autonomy over te nemen voor een bedrag van 11 miljard dollar. De boekhouding van Autonomy bleek echter niet op orde en de resultaten van het bedrijf vielen fors tegen na de overname. Uiteindelijk maakte HP in november 2012 bekend dat het 8,8 miljard dollar moest afschrijven op de overname. HP heeft zijn aandeelhouders niet tijdig voorzien van de juiste informatie rond Autonomy met tot gevolg dat de aandeelhouders te maken kregen met forse koersdalingen en een groot verlies, dat had tot op zekere hoogte voorkomen kunnen worden als de aandeelhouders beter waren geïnformeerd.

HP kiest er nu voor om te schikken voor 100 miljoen dollar, zodat er de schade niet nog groter uitvalt, die kans is namelijk aanwezig bij een class-action rechtszaak.