1 min

Amazon zou aan een app werken genaamd "On My Way", waarmee het mogelijk wordt om klanten pakketjes te laten bezorgen. Het idee is ontstaan vanuit het oogpunt van kostenbesparing. Als klanten de pakketjes voor andere klanten bezorgen dan scheelt dat het bedrijf een hoop geld.

Uiteindelijk zal Amazon de klant die het pakketje bezorgd ook iets moeten bieden om deze daarvoor te stimuleren, bijvoorbeeld korting op een volgende bestelling of een kleine financiële vergoeding. Wat Amazon precies in gedachte heeft met On My Way is niet duidelijk, het heeft het nog niet officieel geïntroduceerd. The Wall Street Journal meldt de ontwikkeling van de mobiele applicatie op basis van betrouwbare bronnen.

Amazon overwoog eerder ook om drones te gaan inzetten voor het bezorgen van pakketjes, maar dit lijkt lastig omdat de autoriteiten niet warm lopen voor zelfvliegende drones. Ook het idee om klanten de pakketjes te laten bezorgen zorgt voor de nodige obstakels en mogelijke problemen. Amazon moet zien te voorkomen dat pakketjes worden gestolen tijdens het bezorgen. Daarnaast is de vergoeding die het klanten kan bieden ook beperkt omdat de Amerikaanse pakketbezorgers al redelijk efficiënt werken, een pakketje bezorgen in de Verenigde Staten kost ongeveer 8 dollar.

Dat Amazon op zoek is naar nieuwe en goedkopere bezorgmethodes is overigens niet heel vreemd. Het zag de bezorgkosten het afgelopen jaar opnieuw toenemen met 31 procent tot 8,7 miljard dollar.