Als het aan Amazon’s CEO Jeff Bezos ligt, zullen drones in de nabije toekomst worden ingezet om bestellingen af te leveren bij klanten. Het Amerikaanse e-commercebedrijf is momenteel het gebruik van deze zogenaamde octocopters aan het testen.

In het programma 60 Minutes op het Amerikaanse CBS, verkondigde Amazon’s CEO Jeff Bezos aan dat zijn bedrijf het gebruik van drones aan het testen is. Door deze octocopters in te zetten, zouden pakketjes 30 minuten na het plaatsen van een bestelling al kunnen worden bezorgd.

Deze vliegende bezorgers worden aangedreven door acht propellers. Met een maximaal laadvermogen van circa 2,4kg zouden de octocopters al 86 procent van alle orders bij Amazon kunnen vervoeren. Door middel van een GPS-modulevliegen ze vanaf het magazijn naar het bezorgadres en weer terug.

Jeff Bezos geeft aan dat de reikwijdte van de octocopters zo’n zestien kilometer zal zijn. Dit komt erop neer dat het voornamelijk in de grotere steden interessant zou kunnen zijn. Bezos verwacht dat de bezorgdienst met de naam Amazon PrimeAir binnen vijf jaar werkelijkheid zal zijn. Eerst zal de techniek moeten worden geoptimaliseerd om eventuele incidenten te voorkomen en de Amerikaanse luchtvaartautoriteit zal nog toestemming moeten verlenen.