1 min

LG gaat de komende jaren nog zwaarder inzetten op producten met gebogen schermen. LG Display gaat een nieuwe fabriek bouwen in Zuid-Korea die in 2017 zijn deuren moet openen. De fabriek gaat 1,05 biljoen WON kosten omgerekend zo’n 820 miljoen euro.

De nieuwe fabriek van LG gaat buigbare OLED-schermen produceren en kan vier keer zoveel schermen produceren dan de huidige fabrieken. Dit is te danken aan het feit dat er veel grote panelen tegelijk kunnen worden gemaakt. LG wil de gebogen schermen waarschijnlijk gaan gebruiken voor verschillende producten, waaronder televisies en smartphones.

Op dit moment zijn LG en Samsung de enige fabrikanten die buigbare schermen produceren. Het zijn ook de enige twee fabrikanten die zowel televisie als smartphones op de markt hebben gebracht waarvan het scherm is gebogen. Samsung gebruikt de gebogen OLED-schermen echter alleen voor zijn smartphones en niet voor zijn televisies. De yields die Samsung haalt met OLED-televisieschermen zijn te laag om winstgevend te zijn, daarom is het bedrijf ermee gestopt.

LG gebruikt een andere pixeltechnologie dan Samsung en kan daardoor betere yields halen, daarom blijft dat bedrijf wel inzetten op gebogen OLED-televisieschermen. Samsung heeft met de Galaxy S6 Edge (review), de meest bekende gebogen smartphone.