LG Display is naar verluidt begonnen met het bouwen van een nieuwe productlijn voor OLED-schermen. Deze OLED-schermen moeten straks gebruikt gaan worden in smartphones en wearables. LG gebruikte tot op heden nog vrijwel geen OLED-schermen maar dat gaat in de nabije toekomst waarschijnlijk veranderen.

De nieuwe productielijn van LG Display zou in Zuid-Korea worden gebouwd volgens de Zuid-Koreaanse krant Donga. In totaal zou LG zo’n 900 miljard Koreaanse WON investeren in de nieuwe productielijn, omgerekend zo’n 725 miljoen euro. Het bekende product waarin een OLED-scherm van LG is te vinden is de Apple Watch. Aangezien Apple de komende jaren ongetwijfeld de Apple Watch wil verbeteren en de verkoop wil stimuleren zal de vraag naar OLED-schermen ook gaan stijgen.

Of LG dadelijk enkel en alleen aan Apple gaat leveren met zijn nieuwe productielijn of dat het ook de eigen smartphones gaat voorzien van OLED-schermen is nog even afwachten. Grote concurrent Samsung heeft al meerdere OLED-productielijnen en gebruikt al enkele jaren OLED-schermen in zijn smartphones.

LG zelf weigert te reageren op de berichtgeving, maar ontkennen doen ze het ook niet. Wel heeft LG recent de productie van grote OLED-televisieschermen verlaagd, omdat de vraag simpelweg nog niet groot genoeg is. Daarnaast zouden de yields tegenvallen, het aantal bruikbare schermpanelen dat wordt geproduceerd.