Google zou een bod hebben gedaan op het hamburgerbedrijf Impossible Foods, niet omdat de CEO van Google graag hamburgers eet, maar vanwege het feit dat het bedrijf hamburgers maakt van plantaardige ingrediënten oftewel planten.

Google zou maar liefst 200 of 300 miljoen dollar hebben geboden voor Impossible Foods maar de eigenaren van het bedrijf wilden of niet verkopen of wilden nog meer geld zien van de techgigant. Tot een overname is het in elk geval niet gekomen, althans nog niet.

Het bedrijf heeft in een eerder stadium al flinke investeringen ontvangen van Microsoft-oprichter Bill Gates en van Google-topman Tony Fadell. Het bedrijf produceert duurzaam voedsel en probeert dat te doen zonder afhankelijk te zijn van dierlijke producten. Het vlees voor de hamburgers wordt dus niet gemaakt van dieren maar van plantaardige producten. Op termijn zou dit een alternatief kunnen zijn voor het eten van dieren.

Google is de afgelopen jaren zijn scope flink aan het uitbreiden, niet langer richt het bedrijf zich alleen op internetdiensten, maar heeft het ook bedrijven die zich op hele andere dingen richten. Bijvoorbeeld de zelfrijdende auto, een medische tak met als doel het menselijk leven te verlengen en wellicht in de toekomst een hamburgerketen met plantaardige hamburgers.