1 min

Google heeft opnieuw een topman uit de auto-industrie ingelijfd, het gaat om John Krafcik, hij zal de nieuwe CEO worden van Google’s zelfrijdende auto’s. De huidige topman Chris Urmson zal zich nu volledig gaan focussen op de technologie van de auto’s.

Krafcik heeft veel ervaring in de auto-industrie, zo werkte hij tussen 1990 en 2004 voor Ford en daarna ging hij aan de slag bij Hyundai en wist hij het merk succesvol te maken in de Verenigde Staten. In 2013 vertrok hij daar en ging hij aan de slag bij online autoverkoper TrueCar. Nu maakt hij eind september de overstap naar Google om daar het project van zelfrijdende auto’s te leiden.

Krafcik laat zelf weten: "Het is waar, ik ga eind september aan de slag bij Google om de zelfrijdende auto-dvisie te leiden". Verder geeft hij aan dat zelfrijdende auto’s duizenden levens kunnen redden, meer vrijheid kunnen bieden en ons verlossen van frustraties. Google heeft laten weten dat ze vooral een meerwaarde zien in de technische kennis van Krafcik en zijn ervaring in de auto-industrie zal van pas komen als Google gaat samenwerken met partners in de auto-industrie.

Google is niet van plan om op grote schaal auto’s te gaan produceren, het wil de technologie verkopen aan andere automerken, zodat die het in hun auto’s kunnen stoppen. Wat het prijskaartje gaat worden van de technologie is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat vanaf 2020 de eerste zelfrijdende auto’s verkocht moeten gaan worden.