1 min

Tags in dit artikel

, ,

Zoekgigant Google is al een aardig eind op weg met de ontwikkeling van een zelfrijdende auto, maar het kan nooit kwaad om extra kennis te vergaren. De zoekgigant zou graag hulp krijgen vanuit gerenommeerde autofabrikanten.

Google is op zoek naar partners voor de ontwikkeling van de zelfrijdende auto. De zoekgigant zou de zelfrijdende auto binnen vijf jaar op de markt willen zetten, de hulp van bestaande fabrikanten is daarbij essentieel. Dat houdt ook in dat Google de auto’s waarschijnlijk niet zelf zal produceren.

Chris Urmson, het hoofd van de autonomie-afdeling, zegt volgens The Wall Street Journal: "We willen eigenlijk geen autofabrikant worden. We praten met en zoeken naar partners. Het zou niet slim zijn om het wiel opnieuw uit te moeten vinden."

Urmson heeft aan dat er in de tussentijd wordt samengewerkt met leveranciers van onderdelen om zelf nieuwe prototypes te bouwen. Maar in feite lijkt Google zelf te denken aan een licentie-systeem zoals bijvoorbeeld ook bij Android het geval is: Google maakt de software en fabrikanten de hardware.

Het is onduidelijk met welke fabrikanten Google momenteel al in gesprek is.