1 min

Alphabet, het moederbedrijf van Google, zou gestopt zijn met de ontwikkeling van een eigen zelfrijdende auto. Het bedrijf zou in plaats daarvan hebben besloten om alleen nog samen te gaan werken met fabrikanten van conventionele auto’s. Die moeten worden voorzien van Google’s technologie om ze zelfrijdend te maken.

Dit melden anonieme bronnen van de doorgaans welingelichte website The Information. Volgens de bronnen van die site is Alphabet van plan om de werknemers die zich bezig houden met de ontwikkeling van de zelfrijdende auto’s in een apart bedrijfsonderdeel te plaatsen.

De gedachte is om de auto’s die in samenwerking met de andere fabrikanten ontwikkeld worden gezamenlijk op de markt te brengen. Verder zou er uit de samenwerking in de nabije toekomst – volgens The Information wellicht al eind volgend jaar – een taxidienst moeten worden gelanceerd voor autonome voertuigen. Dit lijkt dan op wat Uber al doet met zijn zelfrijdende auto’s.

Volgens de geruchten zit Alphabet CEO Larry Page achter de beslissing. Ook CFO Ruth Porat zou hem steunen in de beslissing. Beiden zouden van mening zijn dat het onpraktisch is om zelf auto’s op de markt te brengen zonder stuur. Dat terwijl co-oprichter Sergey Brin dat idee wel zou steunen.

Naar verluidt komt Google vandaag nog met een update rond zijn zelfrijdende auto’s. De verwachting is dat deze plannen dan in meer detail uit de doeken gedaan worden.