2min

Intel heeft besloten een nieuwe divisie op te zetten genaamd de Automotive Security Review Board (ASRB), deze divisie zal zich gaan bezighouden met het beveiligen van autosystemen. De laatste tijd worden steeds meer auto’s gehackt en daar moet betere beveiliging voor komen. Intel ziet kansen en springt daar nu op in.

Intel is begonnen met het aantrekken van talenten voor de ASRB, deze talenten worden over de hele wereld gezocht en benaderd om bij Intel aan de slag te gaan als beveiligingsonderzoeker. Daarnaast zullen er ongetwijfeld ook werknemers van Intel en McAfee worden ingezet voor de ASRB. McAfee is een gerenomeerd beveiligingsbedrijf dat sinds 2010 eigendom is van Intel.

De risico’s van een gehackte auto zijn niet te overzien. Zeker niet als een hacker toegang weet te krijgen tot systemen die de motor, stuurinrichting of zelfs de remmen aansturen. Een hacker zou er theoretisch voor kunnen zorgen dat een auto onbestuurbaar wordt en verongelukt. Gelukkig is dat op dit moment nog niet voorgekomen en Intel gaat proberen met een nieuwe bedrijfstak om dat ook te voorkomen in de toekomst.

De ASRB moet beveiligingstesten gaan ontwikkelen die kunnen worden losgelaten op auto’s. Daarnaast moeten ze audits doen om te bepalen wat de beste manieri s om auto’s te beveiligen en hoe systemen het beste kunnen worden ontworpen. Het aantal auto’s op de weg groeit nog steeds elk jaar en in 2020 zullen er 150 miljoen personenauto’s op de weg zitten. Waarvan 60 tot 75 procent verbonden zal zijn met het web. Hoe meer verbonden auto’s er komen hoe beter de beveiliging moet worden.