1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens anonieme bronnen van persbureau Bloomberg werken chipfabrikant Intel en autofabrikant BMW samen aan een zelfrijdende auto. Ook zou het Israëlische bedrijf Mobileye, dat camera’s voor zelfrijdende auto’s ontwikkelt, deel uitmaken van de nieuwe samenwerking.

Naar verluidt vindt er vandaag een vergadering plaats waarin hooggeplaatste werknemers van de drie bedrijven samen overleg plegen om de deal uit te werken. Details zijn schaars, maar interessant klinkt de deal wel. Het zou voor Intel een manier zijn om een groter marktaandeel te verwerven binnen de autoindustrie. Het bedrijf maakt nu nog vooral chips voor entertainmentsystemen, maar loopt achter op concurrenten op dit gebied.

Verder is Mobileye een van de leidende fabrikanten op het gebied van camera’s, software en andere componenten die specifiek gemaakt zijn voor voertuigen. Voorzitter van de raad van bestuur Amnon Shashua schreef aan Bloomberg dat de samenwerking een ”keerpunt betekent voor de auto-industrie”. Als het daadwerkelijk samen gaat werken met BMW en Intel zou dat potentieel een forse stap voorwaarts kunnen betekenen op het gebied van zelfrijdende auto’s.

Steeds meer bedrijven werken aan de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Zo bracht Tesla enige tijd geleden nog een nieuwe update uit voor zijn auto’s die het mogelijk maakte om ze uit zichzelf op bijvoorbeeld de snelweg te laten rijden. De Amerikaanse overheid doet momenteel wel onderzoek naar een dodelijk ongeluk met een Tesla waarbij deze automatische mode gebruikt werd.