1 min

Het heeft even mogen duren maar nu staat ook België op het vizier van Apple, de techgigant uit Cupertino heeft een Apple Store geopend in Brussel. Daarmee heeft de hoofdstad de eerste Apple Store van het land. De winkel beschikt over een reusachtige glazen pui en valt echt op.

Afgelopen zaterdag ging de Apple Store in Brussel voor het eerst open en wederom waren er dranghekken nodig om de honderden wachtende mensen naar binnen te begeleiden. Met de opening van de winkel in België kan Apple opnieuw een land toevoegen waar het actief is met zijn fysieke winkels. Afgelopen zaterdag ging ook meteen de Apple Watch in de verkoop in België, een mooie combinatie.

Apple heeft opnieuw gekozen voor een mooie locatie en een gebouw wat ook geschikt is om echt een mooie winkel te maken. De winkel beschikt over enorm veel glazen wanden zodat voorbij lopend publiek naar binnen kan kijken. Verder zijn er hele hoge plafonds en staan er zelfs hele grote planten (je zou het bomen kunnen noemen) binnen.

Naar verluidt heeft Jonathan Ive, de vaste productontwerpen van Apple ook zijn hand gehad in het ontwerp van de Apple Store in Brussel. Binnenkort moet er in de Verenigde Staten echter een winkel open gaan die hij volledig heeft ontworpen. Mogelijk worden de wat oudere Apple Stores daarna gerestyled.