2min

Volgens The Financial Times zijn Liberty Global en Vodafone nog steeds in gesprek over een mogelijke fusie. De bedrijven erkennen allebei de meerwaarde als de bedrijven gecombineerd zouden worden. Vodafone is enorm sterk met zijn mobiele telecomnetwerken, terwijl Liberty Global juist vooral sterk is in vaste netwerken. Door de enorme meerwaarde wordt er nog steeds gesproken.

Eind september verscheen het bericht dat de bedrijven hun gesprekken rond een fusie of een overname van elkaars activiteiten hadden gestaakt. Er zou zelfs zijn gesproken over het uitruilen van bedrijfsonderdelen. De Financial Times meldt nu dat de gesprekken nooit helemaal zijn afgelopen of kort daarna weer zijn opgepakt.

De bedrijven vullen elkaar namelijk perfect aan en hierdoor voelen de bedrijven zich allebei verplicht om niet weg te lopen uit deze onderhandeling. Als er namelijk wel een fusie mogelijk is dan biedt dan een enorme winst voor beide bedrijven. Volgens aandeelhouders worden de gesprek dan ook nog steeds gevoerd en wordt er ook gekeken naar extra investeerders om de deal mogelijk te maken.

Waar vooral een pijnpunt ligt is het verschil in de waardering van de aandelen. De deal zou dichterbij komen als de prijs van het Vodafone-aandeel de komende maanden nog wat verder zou stijgen. Vodafone zou dan aantonen dat er nog steeds groei in de business zit. Qua waarde heeft Vodafone weinig te vrezen want het is een stuk waardevoller dan Liberty Global.

Verder is het nog even de vraag of Europa roet in het eten gaat gooien. Zo moet de overname worden goedgekeurd en werkt Europa nog steeds aan het afschaffen van roamingkosten, iets wat de providers flink wat omzet gaat kosten.

Liberty Global is in Nederland actief met Ziggo en in België met Telenet.