Amazon heeft een nieuwe webservice geïntroduceerd genaamd Amazon ElasticSearch Service, met deze nieuwe dienst kunnen bedrijven snel een hun data doorzoeken, analyseren en visualiseren. Ideaal voor bedrijven met veel data waar nog conclusies uit getrokken moet worden. De volgende stap van Amazon in de markt van Big Data.

Amazon is op dit moment al de cloudprovider die tegen een aantrekkelijk tarief opslagruimte en rauwe rekenkracht kan leveren, maar de toekomst zit ook in het leveren van diensten die net dat stukje meer bieden en waardoor bedrijven gaat meer geld betalen. Een goed voorbeeld van een dergelijke dienst is de nieuwe Amazon ElasticSearch Service.

Bedrijven kunnen een ElasticSearch cluster aanmaken in hun management console en daar vervolgens hun data in stoppen, vervolgens kan deze data in realtime worden doorzocht, kunnen er queries worden uitgevoerd en statistieken worden verzameld. Vervolgens kan er met een tool zoals bijvoorbeeld Kibana eenvoudig grafieken en tabellen worden gemaakt waar de gegevens in worden gepresenteerd op een overzichtelijke manier.

Amazon maakt elke 24 uur backups van de ElasticSearch clusters en bewaard deze 14 dagen. Gebruikers kunnen deze backups op elk moment restoren.