1 min

De politie heeft gisteren samen met Team High Tech Crime vijf jongeren aangehouden die verdacht worden van de ddos-aanval op de DNS-servers van Ziggo, waardoor een groot deel van de klanten geen gebruik kon maken van het internet. De jongeren riskeren een gevangenisstraf, een boete en het betalen van schadevergoeding aan Ziggo.

In augustus werden er ddos-aanvallen uitgevoerd op de DNS-servers van Ziggo waardoor Ziggo-klanten geen gebruik meer konden maken van het internet. Twee avonden zaten Ziggo-klanten zo goed als zonder internet, het bedrijf heeft toen aangifte gedaan en dat heeft geleid tot een onderzoek van Team High Tech Crime. Nu zijn er vijf jongeren opgepakt die verdacht worden van het uitvoeren van deze ddos-aanval. De jongeren zijn gehoord door het team en vervolgens weer vrijgelaten.

Waarschijnlijk gaat het Openbaar Ministerie nu de zaak verder voorbereiden en de jongeren vervolgen, daarbij kunnen zij een jarenlange gevangenisstraf krijgen, een hoge boete en moeten ze mogelijk de schade vergoeden aan Ziggo. Al is dat laatste een moeilijk te bewijzen punt, aangezien Ziggo niet heel duidelijk kan aantonen dat het schade heeft geleden. Het heeft uiteindelijk ook geen klanten gecompenseerd voor het geen gebruik kunnen maken van het internet.