2min

Ziggo heeft aanpassingen doorgevoerd in zijn netwerk, maar het gaat daarnaast ook vandaag de modems van al zijn klanten opnieuw laten opstarten. Reden voor het opnieuw opstarten van de modems is dat er dan een nieuwe configuratie wordt gedownload vanaf de Ziggo-servers. Waarschijnlijk heeft Ziggo de ip-adressen van zijn DNS-servers aangepast.

Ziggo heeft niet bekendgemaakt wat voor aanpassingen het heeft doorgevoerd in zijn netwerk, maar het herstarten van de modems lijkt te maken te hebben met een aanpassing van de DNS-servers. De kans is groot dat Ziggo vanavond weer het slachtoffer wordt van een DDOS-aanval op de DNS-servers, aangezien het bedrijf moeilijk aan zijn klanten kan verkopen dat ze drie avonden op rij geen internet hebben, zijn er nu maatregelen genomen.

Mogelijk heeft Ziggo nieuwe DNS-servers opgezet die beter in staat zijn om grote hoeveelheden verkeer af te handelen, een andere optie is dat Ziggo een tiental DNS-servers heeft ingezet en de klanten verdeeld worden over deze servers. Als er dan twee servers worden aangevallen worden niet alle klanten getroffen, eventueel zou Ziggo de DNS-servers variabel kunnen toewijzen op basis van belasting, waardoor klanten die wel getroffen zijn alleen hun modem hoeven te herstarten. Ziggo zelf rept nog met geen woord over de getroffen oplossingen omdat te voorkomen dat klanten vanavond weer geen internet hebben.

Anonymous lijkt achter de aanval te zitten op Ziggo, zij hebben in elk geval de aanval opgeëist. De hackersgroep is van mening dat Ziggo zijn netwerk niet goed heeft beveiligd en eist een prijsverlaging van 25 procent op zijn abonnementen. Iets waar Ziggo niet aan zal willen toegeven.