Volgens bronnen van Bloomberg is Sandisk in gesprek met banken om te kijken of het bedrijf verkocht kan worden. Waarom Sandisk overweegt het bedrijf in de etalage te zetten is onduidelijk. Sandisk is actief op de markt van het flashgeheugen en daar wordt de concurrentie alsmaar groter, dat zou ook een reden kunnen zijn voor een verkoop. Vanuit de markt zal er genoeg interesse zijn om Sandisk in te lijven.

Bloomberg noemt Micron en Western Digital als mogelijke kandidaten om Sandisk in te lijven. Er zouden zelfs al gesprekken zijn gevoerd met de twee concurrenten. Micron is op dit moment al een grote speler in de markt voor flashgeheugen, Micron werkt onder meer nauw samen met Intel voor de ontwikkeling van opslaggeheugen. Western Digital heeft de boot een beetje gemist met de overstap van HDD’s naar SSD’s, wel is het bedrijf nog steeds een van de grootste spelers op de HDD-markt. Voor de toekomst van Western Digital zou een overname van Sandisk een hele goede investering zijn.

Er ligt mogelijk nog wel een grote hobbel in de weg voordat er een overname plaats kan vinden. Sandisk werkt nauw samen met Toshiba voor de ontwikkeling en productie van flashgeheugen. Zo delen de fabrikanten onder meer fabrieken en technologie met elkaar. De vraag is in hoeverre Toshiba inspraak heeft bij een overname van Sandisk en of dat gevolgen heeft voor deze samenwerkingen. Sandisk is op dit moment ruim 12,5 miljard dollar waard, bij een overname zal er waarschijnlijk minimaal zo’n 15 miljard dollar betaald moeten worden. Voor zowel Micron als Western Digital is dit een hele grote overname met de nodige risico’s.