De Europese Commissie ziet geen bezwaren in de overname van SanDisk door Western Digital en geeft dan ook goedkeuring voor de overname. De overname werd in oktober aangekondigd, Western Digital zal Sandisk overnemen voor 19 miljard dollar.

Western Digital kondigde vorig jaar oktober aan dat het overeenstemming heeft bereikt met Sandisk om het bedrijf over te nemen voor 19 miljard dollar, omgerekend 17 miljard euro. Voor Western Digital is dit waarschijnlijk ook de enige manier om het voortbestaan te garanderen, Western Digital’s core-business is het maken van traditionele harde schijven, HDD’s. Inmiddels is de hele markt overgestapt op SSD’s en degene die nog niet zijn overgestapt gaan dat nog doen, Western Digital heeft de boot naar de geheugenchips volledig gemist en probeert nu middels een overname zich terug te vechten in de markt.

Door Sandisk over te nemen is het voortbestaan van Western Digital waarschijnlijk wel gegarandeerd want Sandisk is een grote speler op de markt van het flashgeheugen. In 2015 waren alleen Samsung en Toshiba groter.