De Zuid-Koreaanse overheid heeft 16,75 miljard WON (ruim 13 miljoen euro) geïnvesteerd in een project van Samsung om productierobots te ontwikkelen. Het bedrijf wil steeds meer productie laten uitvoeren door efficiënte robots in plaats van door mensen.

Op dit moment wordt enorm veel elektronica geproduceerd in China door goedkope arbeiders, maar de prijzen in China om iets te laten produceren zijn de laatste jaren fors opgelopen want de fabrieken hebben niet te klagen om werk. Er is een steeds grotere vraag naar goedkope productie en daardoor gaat de prijs omhoog. Om die reden zie je als dat Foxconn nu is uitgeweken naar India om daar nieuwe fabrieken te openen.

Samsung kiest voor een andere benadering en investeert meer in productierobots. De bedoeling is dat een groot deel van de productie straks overgenomen gaat worden door robots. Op dit moment produceren robots zo’n 10 procent van de goederen naar verwachting is dat over tien jaar zo’n 20 procent. Samsung wil dat percentage binnen het bedrijf echter nog verder opschroeven.

Samsung heeft een kleine investering ontvangen van de Zuid-Koreaanse overheid, de bedoeling is dat de eerste nieuwe robots vanaf 2018 in gebruik worden genomen en dan ook in staat moeten zijn om bijvoorbeeld smartphones te produceren.