1 min

Het Zuid-Koreaanse Samsung gaat één miljard dollar investeren om de productiecapaciteit van een bestaande fabriek te vergroten. Om de investering te financieren zal het technologiebedrijf voor een gelijknamig bedrag aan obligaties verkopen.

Dat meldt internationaal persbureau Bloomberg. Om de investering te financieren wil het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf obligaties verkopen met een looptermijn van vijf jaar. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt dat Samsung hierover met de bank heeft gesproken.

Met het geld wil Samsung de bestaande fabriek in Austin (Texas) vergroten. Zodoende wil het technologiebedrijf de productiecapaciteit opvoeren. Samsung produceert in deze fabriek chips die bestemd zijn voor iPads en iPhones. Ondanks de vele rechtszaken die over en weer lopen tussen Samsung en Apple, ziet het Zuid-Koreaanse bedrijf kennelijk geen vuiltje aan de lucht: het zou in theorie zomaar kunnen dat Apple van vandaag op morgen besluit om niet langer chips bij Samsung af te nemen.

De verwachting is dat marktanalisten positief zullen reageren op dit nieuws. Hoeveel extra werkgelegenheid de investering met zich zal meebrengen is onbekend.