1 min

Google heeft laten weten dat Chrome OS niet zal verdwijnen, daar zijn geen plannen voor. Wel probeert Google om de beste features van zowel Android als Chrome OS naar beide besturingssystemen te brengen, maar Chrome OS zal daarbij niet het veld ruimen, aldus Google.

Vorige week dook het gerucht op dat Google al geruime tijd werkt aan een Android-versie voor pc’s. Google zou naast de smartphones, tablets, televisies en wearables in de nabije toekomst ook laptops willen voorzien van Android. Of het gerucht waar is weten we nog steeds niet, evenals hoe dit er dan precies uit moet komen te zien. Android is op dit moment niet echt geschikt voor pc’s en het vereist flink wat veranderingen.

Daardoor kwam ook weer het bericht naar voren dat Android en Chrome OS worden samengevoegd, iets wat Google in het verleden zelf heeft aangegeven, maar waar het later toch vanaf zag. Nu heeft Google duidelijkheid geschept door te verklaren dat Chrome OS gewoon blijft bestaan evenals de Chromebooks en dat er geen plannen zijn om die producten te schrappen.

Waarschijnlijk reageert Google op de geruchten om de verkopen van Chromebooks niet te laten lijden onder de geruchten zo vlak voor de feestdagen.

Nu is het afwachten of er nog meer informatie naar buitenkomt of uitlekt over de Android-versie die op pc’s moet gaan draaien. Het is namelijk helemaal zo’n gek plan niet, als je meer dan een miljard gebruikers hebt op Android moet dat succes ook deels zijn te verplaatsen naar de pc.