1 min

Matias Duarte, interface-ontwerper van Google, heeft aangegeven dat een fusie tussen Android en Chrome op het moment niet aan de orde is. Er gaan de laatste tijd geruchten dat de twee besturingssystemen op termijn samengevoegd worden, maar daar wil Duarte nog niets van weten. De twee systemen willigen volgens de ontwerper namelijk verschillende behoeftes van de consument in.

Duarte geeft wel aan dat het zeker niet onmogelijk is dat de twee besturingssystemen op langere termijn inderdaad samengevoegd worden. Android en Chrome lijken naar elkaar toe te groeien door functies van elkaar over te nemen. Ook de recente aankondiging van de Chromebook Pixel, de eerste Chromebook met een touchscreen, zorgden voor extra geruchten. Duarte meldt echter dat zo lang het op functioneel gebied logisch is om de twee systemen gescheiden te houden, dat ook het geval zal zijn.

Het Chrome-team heeft volgens Duarte een positief effect op het team dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van Android. "Chrome op Android is de beste browser die we ooit gehad hebben. Het was niet mogelijk geweest om die browser zo goed te maken zonder het werk van het Chrome-team," meldt Duarte.