Lange tijd heeft Google het plan gehad om Android en Chrome OS uiteindelijk te gaan fuseren tot één besturingssysteem, daarna maakte het bedrijf bekend dat dat plan op de lange baan was geschoven. Aangezien Chrome OS sinds enige tijd de mogelijkheid biedt om Android-apps te draaien op bepaalde Chromebooks laaide het gerucht opnieuw op, nu is een Google-topman heel duidelijk: het gaat niet gebeuren.

De Google senior vice president voor Android, Chrome en Chromecast, Hiroshi Lockheimer, heeft in een All About Android Podcast een einde gemaakt aan alle geruchten dat Android en Chrome OS mogelijk alsnog gaan fuseren, hij liet weten dat het niet gaat gebeuren, het heeft geen toegevoegde waarde om de besturingssystemen te fuseren.

Volgens Lockheimer heeft Chrome OS qua verkoopaantallen de Macs van Apple al ingehaald en met meer dan een miljard Android-apparaten is er duidelijk ruimte voor beide besturingssystemen. Er gingen ook geruchten dat Google een team heeft opgezet om beide besturingssystemen samen te smelten, hierover zegt Lockheimer dat de platformen niet geheel zelfstandig blijven, Google wil meer samenwerking, bijvoorbeeld dat Android-apps ook op een Chromebook kunnen draaien. Het doel is meer van dit soort initiatieven te ontwikkelen.

Het lijkt er daarmee meer op dat er wordt gekeken welke technologieën er kunnen worden uitgewisseld en welke features wellicht op beide besturingssystemen kunnen werken, maar Lockheimer is over één ding duidelijk, beide besturingssystemen blijven gewoon naast elkaar bestaan.