2min

Ook T-Mobile heeft de kwartaalcijfers bekendgemaakt en daaruit komt naar voren dat het bedrijf een kleine stijging heeft gerealiseerd in het aantal abonnees, maar dat het totale aantal klanten is teruggelopen. Ook gingen de omzet en de winst naar beneden.

Uit de kwartaalcijfers blijkt dat het aantal abonnees het afgelopen kwartaal zijn toegenomen van 2,75 miljoen naar 2,78 miljoen. Het binnenhalen van nieuwe abonnees is voor T-Mobile erg belangrijk, dat het totaal aantal klanten wel iets daalde is daarbij minder van belang, dat verlies komt voornamelijk uit de prepaid-klanten, maar daar wordt maar heel weinig aan verdiend. Het gemiddelde bedrag per abonnee ging ook iets omhoog van 29 naar 30 euro. De ontwikkelingen zijn wat dat betreft positief.

Als we vervolgens kijken naar de financiele cijfers dan vallen de resultaten toch wat tegen. De omzet daalde met acht procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder en komt uit op 346 miljoen euro. De brutowinst ging met 20 procent onderuit en komt uit op 125 miljoen euro. Hoe dat komt is niet helemaal duidelijk, mogelijk heeft het ook te maken met de investeringen in het 4G-netwerk van de provider.

T-Mobile Nederland heeft recent zijn complete netwerk vervangen en kan nu flexibel zijn frequentieruimte inzetten voor 2G-, 3G- of 4G-netwerken. Financieel is het bedrijf ook gezond, maar het gerucht gaat dat Deutsche Telekom overweegt om T-Mobile Nederland te verkopen om geld vrij te maken voor uitbreidingen in de Verenigde Staten. Als mogelijke kopers worden Liberty Global (Ziggo) en Orange al genoemd. Er zou echter ook interesse zijn vanuit de Verenigde Staten in de vorm van AT&T.

Techzine heeft vernomen dat Tele2 binnenkort met zijn nieuwe 4G-abonnementen de Nederlandse telecommarkt wil gaan openbreken. Dan zal ook T-Mobile een tandje bij moeten zetten om zijn positie vast te houden.