1 min

Er zijn al langer geruchten dat Cisco en Ericsson praten of hebben gesproken over een fusie, zover is het in elk geval nog niet. Wel gaan de bedrijven intensief samenwerken, zo gaan de bedrijven gebruik maken van elkaars datacenters, netwerken en diensten, maar gaan ze ook gezamenlijk nieuwe producten en technologieën ontwikkelen.

Cisco en Ericsson zijn beide actief in de markt van netwerkoplossingen maar vullen elkaar perfect aan. Ericsson richt zich primair op mobiele netwerken terwijl Cisco een grote speler is in de vaste netwerken. Door samen te werken denken de bedrijven nog harder te kunnen groeien of het in de toekomst tot een fusie gaat komen is nog even afwachten, maar het zou zeker geen vreemde zet zijn.

De bedrijven hebben samen 76000 werknemers en om te beginnen gaan 400 daarvan samenwerken om nieuwe producten en technologieën te ontwikkelen. Het doel is dat deze samenwerking in 2018 gaat zorgen voor 1 miljard dollar aan extra inkomsten voor beide bedrijven.

Over de exacte investeringen die de bedrijven doen worden geen details bekendgemaakt, die zijn geheim. Wel wilde de bedrijven kwijt dat de focus komt te liggen op service providers en daarna op het enterprise segment. Volgens de CEO van Ericsson, Hans Vestberg, is er nooit sprake geweest van een fusie, joint-venture of een overname want dat zou het proces alleen maar vertragen en nu kunnen ze bedrijven snel aan de slag en gaan samenwerken.