2min

Tele2 heeft het nu officieel bekendgemaakt, het gaat de Nederlandse telecommarkt flink opschudden en Tele2 is daarin heel duidelijk. Het bedrijf wil 20 procent marktaandeel in Nederland en het liefst zo snel mogelijk. We hebben volgens Tele2 in Nederland de luxe dat er zoveel hoogwaardige 4G-netwerken zijn maar het is jammer dat de prijzen voor data zo hoog zijn, daar komt vanaf morgen verandering in.

Wij schreven vorige week al dat Tele2 een prijzenoorlog zou starten op de Nederlandse telecommarkt, Tele2 zelf noemt het een data-oorlog en stelt dat het Nederlanders wil verdrinken in data. Het komt uiteindelijk op hetzelfde neer, Tele2 gaat goedkope abonnementen met grote databundels aanbieden om klanten weg te lokken bij de gevestigde orde en dat zijn KPN, T-Mobile en Vodafone.

De abonnementen zien er als volgt uit:

  • 24GB data inclusief onbeperkt bellen en sms’en a 35 euro per maand;
  • 8GB data inclusief onbeperkt bellen en sms’en a 25 euro per maand;
  • 4GB data inclusief onbeperkt bellen en sms’en a 21 euro per maand;
  • 1,5GB data inclusief onbeperkt bellen en sms’en a 16 euro per maand;
  • 1GB data en 100 belminuten of sms-berichten a 10 euro per maand;

Deze abonnementen en prijzen zijn nog exclusief de kosten voor een smartphone. Tele2 steekt echter niet onder stoelen of banken dat het ook daarmee scherpe prijzen zal hanteren. Als voorbeeld wordt de Galaxy S6 Edge aangehaald, deze is 15 euro per maand goedkoper bij Tele2 dan bij KPN.

Tele2 kiest ervoor om deze abonnementen eerst beschikbaar te maken in combinatie met een smartphone. Voor sim-only klanten is het aanbod helaas nog niet zo scherp. Die abonnementen zijn qua samenstelling nu veel minder interessant geworden omdat het lucratiever is om er dan maar een toestel bij te nemen.

De grote vraag is natuurlijk of de gevestigde orde nu ook hun prijzen en databundels gaan aanpassen of dat ze denken Tele2 op deze manier aan te kunnen. Voor ons is het duidelijk, iedereen die een nieuw abonnement mag afsluiten en ook graag een nieuwe telefoon wil, bij Tele2 kan je vanaf morgen goedkoop winkelen.