Google heeft na de recente reorganisatie en naamswijziging in Alphabet een volgende grote stap gezet, het heeft Diane Greene zover gekregen om Google’s clouddivisie te gaan leiden. Greene is een van de oprichters van VMWare en heeft een enorme staat van dienst. Zij zal leiding gaan geven aan de nieuw te vormen clouddivisie van het bedrijf.

Dat Google grote plannen heeft met zijn clouddivisie werd gisteren ook al duidelijk toen de topman van Google Cloud, Urs Hölzle, op de Structure-conferentie zei dat de Google Cloud binnen vijf jaar weleens een grotere bijdrage kan leveren aan Google’s omzet dan de advertenties. Een zeer gewaagde uitspraak aangezien 89 procent van Googe’s omzet uit advertenties komt op dit moment.

Met Greene aan de leiding van Google’s clouddivisie is het duidelijk dat Google in elk geval de ambitie heeft om minimaal net zo groot te worden als concurrenten Amazon en Microsoft, die met Amazon Web Services en Microsoft Azure momenteel de allergrootste zijn. Beide partijen hebben recent ook aangekondigd de komende jaren weer fors te gaan investeren in hun clouddiensten, wil Google dus serieus mee doen dan zal het niet fors moeten investeren maar extreem moeten investeren.

Greene zat al in de board of directors bij Google, maar gaat nu dus ook een actievere rol vervullen binnen het bedrijf. Daarvoor worden er intern ook wat zaken gereorganiseerd. Zo worden Google Apps, Google Cloud Platform en Google for Work samengebracht in dezelfde divisie waar Greene leiding aan gaat geven. Google maakte verder bekend dat het een kleine overname doet, het lijft het bedrijfje Bebop in dat tevens is opgericht door Greene en gespecialiseerd is in het ontwikkelen en beheren van enterprise applicaties. Hoeveel Google betaalt voor de overname is niet bekendgemaakt, waarschijnlijk was het een voorwaarden om Greene binnen te halen. De mensen die voor Bebop werken worden namelijk verdeeld over verschillende Google-divisies en producten.

Verder heeft de CEO van Google, Sundar Pichai, hints gegeven dat Google binnenkort nog meer zal aankondigen omtrent Google Cloud.