2min

In Europa zullen de komende jaren nog flink wat overnames gaan plaatsvinden onder de telecomproviders. Uiteindelijk zullen er voornamelijk grote telecomproviders overblijven die in meerdere landen actief zijn. Volgens Gervais Pellissier, topman bij Orange, zullen telecomproviders als Belgacom, KPN en Telecom Italia worden overgenomen en Orange zal zeker tot een van de mogelijke kopers behoren.

In Europa wordt nog druk vergaderd over hoe we één digitale Europese markt moeten creëren en ondertussen komen ze daar niet veel verder. De markt beweegt echter wel voorwaarts en een topman van de Franse telecomprovider Orange heeft laten weten dat er nog flink wat overnames gaan plaatsvinden.

Volgens Gervais Pellissier zullen de kleine telecomproviders die maar in één of twee landen actief zijn het niet gaan overleven. Hij noemt Belgacom, KPN en Telecom Italia als kandidaten om overgenomen te worden. Verder laat hij weten dat Orange zeker interesse zou hebben in één of meerdere partijen. Orange zal echter niet de enige zijn, want er zijn meer kapers op de kust.

In Europa zijn op dit moment al enkele grote telecomproviders actief die allemaal zullen proberen hun belang te vergroten. Daarnaast bestaat de kans dat grote Amerikaanse providers zoals AT&T, Sprint en Verizon ook interesse hebben in de Europese markt. KPN heeft in het afgelopen jaar zowel zijn Duitse dochter E-Plus als zijn Belgische dochter Base verkocht en is daardoor nu een overnamekandidaat geworden voor andere Europese providers.

In 2013 werd KPN al bijna overgenomen door het Mexicaanse America Movil, maar daar werd toen een stokje voor gestoken.