Sony heeft de Israëlische chipfabrikant Altair overgenomen, het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van zeer zuinige LTE-modemschips. Sony wil de technologie van Altair gaan gebruiken en combineren met zijn eigen technologie in nieuwe sensoren. Sony wil op termijn een grote rol gaan spelen in de markt van Internet of Things.

Sony heeft in totaal 196 miljoen euro op tafel gelegd om Altair Semiconductor in te lijven. De bedoeling is dat de overname in februari nog wordt afgerond. Waarschijnlijk wordt een groot deel van het bedrijf verplaatst naar Japan omdat de technologie gebruikt moet gaan worden in nieuw te ontwikkelen sensoren van Sony.

Altair Semiconductor werd in 2005 opgericht door voormalige medewerkers van Texas Instruments. Het bedrijf is er de afgelopen jaren in geslaagd om zeer energiezuinige LTE-modemchips te ontwikkelen. Die ontwikkeling is niet onopgemerkt gebleven en Sony ziet dan ook vergaande mogelijkheden om de technologie van Altair te integreren in eigen producten. Waaronder dus sensoren voor Internet of Things-toepassingen.

De chips zullen in de toekomst waarschijnlijk gebruikt gaan worden in auto’s, smartcities, smarthomes, smarthpones en wearables. De sensorafdeling van Sony is momenteel v.ooral succesvol met de ontwikkeling van camerasensoren, maar het bedrijf hoopt dat te kunnen uitbreiden met de komst van de Internet of Things, waarbij elke elektrisch apparaat straks verbonden zal zijn met het internet