1 min

Apple is aangeklaagd door Immersion Corporation over het gebruik van haptische feedback in de Apple Watch en de iPhone 6-modellen. Volgens Immersion maakt Apple hiermee inbreuk op verschillende patenten van het bedrijf. Het gaat daarbij om de trillende feedback die wordt gegeven als de gebruiker het touchscreen gebruikt.

Immersion heeft Apple aangeklaagd bij het Amerikaanse gerechtshof maar ook bij de handelscommissie. Laatstgenoemde zou kunnen overgaan tot een import- en verkoopverbod als Immersion in het gelijk wordt gesteld. Zover zal Apple het waarschijnlijk niet laten komen, maar Immersion staat bekend om zijn technologieën voor haptische feedback en heeft eerder met succes zijn gelijk gehaald in de rechtbank.

Immersion daagde eerder als Microsoft en Sony voor de rechter vanwege de haptische feedback van hun gamecontrollers. Uiteindelijk werd met Microsoft een schikking overeengekomen en Sony verloor de rechtszaak van Immersion.

Immersion stelt dat alle Apple Watch-modellen, de iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus allemaal inbreuk maken op patenten van het bedrijf. Immersion ontwikkeld al meer dan 10 jaar technologie voor Haptische feedback en bezit ook flink wat patenten die dit beschrijven. Apple heeft met het nieuwe 3D Touch zijn gebruik van haptische feedback verder opgevoerd en is er nu enorm van afhankelijk. Het bedrijf zal dus een schikking moeten treffen met Immersion, of hopen op een goede afloop in de rechtszaal.