1 min

Het Amerikaanse IBM heeft het eveneens Amerikaanse Truven Health Analytics overgenomen. IBM betaalt 2,6 miljard dollar (2,3 miljard euro) voor het bedrijf. Truven Health Analytics beschikt over een grote klantenkring in de medische sector waaraan het software en informatie levert.

IBM is steeds actiever met zijn software en clouddiensten. Het levert al een groot aantal analytische softwareproducten, maar daar komt er nu opnieuw ééntje bij. Met de overname van Truven Health Analytics gaat IBM ook een rol spelen in de Medische wereld. Het bedrijf levert namelijk analysesoftware, gezondsinformatie en verschillende onderzoeksmiddelen aan de medische sector en overheden.

Met deze overname is IBM in één klap 8500 klanten en 2500 werknemers rijker. IBM is zelf al actief in de medische wereld met zijn gezondheidsplatform Watson Health. De overname van Truven Health Analytics is echter een forse uitbreiding op dat platform. IBM wil zijn platform steeds verder uitbreiden en straks medische apparatuur en software leveren aan ziekenhuizen en overheidsinstanties wereldwijd.

IBM heeft het Watson-platform ook opengesteld van partners waarmee het veel samenwerkt, hieronder vallen onder meer APple, Medtronic en Johnson en Johnson.