IBM heeft partnerschappen met zes Europese bedrijven aangekondigd, die gebruikmaken van zijn clouddiensten om hun AI, blockchain en analytische zaken te vergroten. Samen met de bedrijven wil IBM zorgen voor extra innovatie. Dat meldt de site ITPro vandaag op basis van de aankondigingen van IBM.

Sebastian Kraus, algemeen manager van IBM Cloud Europe, stelt in een statement over de samenwerkingen, dat bedrijven in heel Europa naar de IBM Cloud overstappen “omdat het hen helpt de bestaande infrastructuren te moderniseren”. Dat onder meer omdat IBM hen toegang kan bieden tot “bestaande technologieën zoals AI, blockchain, IoT, analytics en meer”.

De zes samenwerkingsverbanden

IBM zal dus zes samenwerkingen aangaan. Die zijn als volgt:

  • Koopman Logistics: IBM en de Nederlandse firma gaan samenwerken om de track & trace oplossing van Koopman uit te bouwen met de blockchain-technologie van IBM. Koopman transporteert allerlei producten over heel Europa en wil ze graag digitaal volgen. Daarvoor gebruikt het de blockchain-technologie van IBM.
  • Gruppo 24 Ore: IBM en de Italiaanse mediaorganisatie gaan een samenwerking aan, waarbij Watson AI-diensten gaan helpen om belastingadviseurs te helpen vragen over het Italiaanse belastingsysteem te beantwoorden. Om dat mogelijk te maken, is Watson gebruikt om 1,5 miljoen documenten te scannen gerelateerd aan dat systeem.
  • Crédit Mutuel: de Franse bank maakt gebruik van IBM Watson om de virtuele assistent aan te drijven, die ter beschikking staat voor de 20.000 relatiemanagers van de bank, die klanten van advies moeten voorzien.
  • Teckel Medical: deze Spaanse firma draait zijn digitale gezondheidstracker op de IBM Cloud. Deze mechanismes helpen gebruikers hun symptomen duidelijk te omschrijven en kan zorgen dat er makkelijker diagnoses gesteld worden.
  • RS Components: Deze Britse leverancier van industriële componenten heeft een nieuwe peer-to-peer marktplaats, DesignSpark, gelanceerd. Daar kunnen startups hun uitvindingen testen en verkopen. Ook dit systeem werkt op de IBM Cloud.
  • Osram AG: de Duitse lampenmaker is overgeschakeld naar een digitale omgeving die aangedreven wordt door de IBM Cloud. Dat heeft geleid tot extra operationele flexibiliteit en kostenbesparingen.