Dixons verdwijnt uit straatbeeld en gaat online verder

Relevant Holdings, het moederbedrijf van Dixons, iCentre en The Phone House, heeft bekendgemaakt dat alle Dixons-winkels gaan verdwijnen. Van de 33 winkels die nog open zijn worden er een aantal omgebouwd tot iCentre, MyCom of Phone House en de rest gaat dicht. Dixons zal alleen online blijven bestaan als webwinkel.

Op 31 december van vorig jaar nam Relevant Holdings de winkelketens Dixons, iCentre en MyCom over uit een faillissement van de BAS Group. Relevant Holdings koos er toen al voor om ongeveer de helft van de winkels niet over te nemen en nu is gebleken dat er eigenlijk geen toekomst is voor de Dixons-winkels. De winkels gaan dan ook verdwijnen en Dixons wordt een echt online merk, waarbij het assortiment online fors zal worden uitgebreid.

Voor het personeel van de Dixons-winkels betekent het sluiten van de winkels niet per definitie een ontslag, Relevant Holdings zegt genoeg vacatures open te hebben staan voor de overige ketens van het bedrijf en het personeel kan daar in principe aan de slag. Relevant Holdings is ook eigenaar van iCentre, Optie1, Phone House, Skouter en Typhone.

MyCom is geen onderdeel meer van Relevant Holdings, deze keten is vrijwel direct doorverkocht.